ITEM BAGI "LITTLE" ADALAH CLOTH DIAPERS DARI PELBAGAI JENAMA (BABYLAND, COLLA BABY, QQ BABY,COZY,SUNNY) JUGA PELBAGAI AKSESORI UNTUK NEW BORN. TERDAPAT JUGA PAKAIAN KANAK-KANAK LELAKI DAN PEREMPUAN.


ITEM BAGI "MUMMY" ANTARANYA ADALAH BARANGAN KOSMETIK YANG ORIGINAL. KEBANYAKKAN HARGA ADALAH JAUH LEBIH MURAH DARI PASARAN KERANA SAYA MEMENANGINYA HASIL DARI CONTEST YANG DISERTAI.


ITEM BAGI "DADDY" AKAN DIUPLOAD DARI MASA KE SEMASA.


UNTUK LEBIH MUDAH MELIHAT SETIAP ITEM PLEASE KLIK PADA LABEL ATAU /MSG CALL 017-3201998 UNTUK MAKLUMAT LANJUT. HAPPY VIEWING & PLEASE COME AGAIN BECAUSE ITEM WILL UPDATE TIME TO TIME. THANK YOU SO MUCH

ITEM-ITEM BARU.. JOM JENGUK..

Sunday, May 16, 2010

FAQ

1)Apakah konsep CD?
-Pada saya CD menggunakan konsep yang terbaik.Ia menggabungkan kebaikan disposal diapers dan lampin tradisional dan meninggalkan keburukkan kedua-dua nya.
- Bayi boleh memakainya hampir 4/5 jam seperti konsep disposal diapers
-CD boleh dibasuh dan diguna berulangkali seprti konsep lampin tradisional.

1) Apakah kelebihan menggunakan CD berbanding disposal diapers?
-Jimat kerana
CD boleh digunakan berulangkali. Disposal diapers digunakan dan terus dibuang. Ia adalah satu pembaziran bukan?Dengan menggunakan CD penjimatan boleh melebihi RM1000 setahun dan hampir melebihi RM100 sebulan. ,
-Mengelakkan ruam dan tidak membahayakan bayi
-Mudah dipakai dan diubahsuai mengikut umur
-Berwarna-warni dan rekaan yang memikat.

2) Memandangkan konsep CD adalah juga hampir sama dengan konsep lampin tradisional maka bukankan ia menyusahkan mummy atau pengasuh?
Tidak, ia tidak akan menyusahkan mummy / pengasuh seperti lampin tradisional. Lampin tradisional perlu ditukar setiap kali bayi anda kencing tetapi dengan menggunakan CD, bayi anda boleh kencing beberapakali kerana insert diperbuat dari microfiber
yang mempunyai kuasa serapan hampir menyamai lampin pakai buang . Bahagian dalam CD pula adalah fleece yang menghalang air kencing yang terserap ke dalam insert terkena punggung baby.

3) Apakah material yang terdapat pada CD?
PUL- Polyurethane Laminate yang kalis air supaya ia tidak mudah bocor. Ia digunakan di bahagian luar CD
Microfiber-Daya serapan yang tinggi seperti disposal diapers dan digunakan sebagai insert.

4)Apakah yang menyebabkan CD bocor?
-Penggunaan pelembut fabrik. Pelembut fabrik ini akan menyalut CD dan apabila bayi pee air tidak masuk kedalam CD dan bocor.

-Mendapan lebihan sabun menyebabkan kuasa menyerap CD berkurangan
-Setting saiz CD yang salah pada bayi.

-Insert tidak dimasukkan dengan betul ke dalam CD.


No comments:

Related Posts with Thumbnails
.......USIA ON-LINE SHOP KAMI........... Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers