ITEM BAGI "LITTLE" ADALAH CLOTH DIAPERS DARI PELBAGAI JENAMA (BABYLAND, COLLA BABY, QQ BABY,COZY,SUNNY) JUGA PELBAGAI AKSESORI UNTUK NEW BORN. TERDAPAT JUGA PAKAIAN KANAK-KANAK LELAKI DAN PEREMPUAN.


ITEM BAGI "MUMMY" ANTARANYA ADALAH BARANGAN KOSMETIK YANG ORIGINAL. KEBANYAKKAN HARGA ADALAH JAUH LEBIH MURAH DARI PASARAN KERANA SAYA MEMENANGINYA HASIL DARI CONTEST YANG DISERTAI.


ITEM BAGI "DADDY" AKAN DIUPLOAD DARI MASA KE SEMASA.


UNTUK LEBIH MUDAH MELIHAT SETIAP ITEM PLEASE KLIK PADA LABEL ATAU /MSG CALL 017-3201998 UNTUK MAKLUMAT LANJUT. HAPPY VIEWING & PLEASE COME AGAIN BECAUSE ITEM WILL UPDATE TIME TO TIME. THANK YOU SO MUCH

ITEM-ITEM BARU.. JOM JENGUK..

Saturday, May 15, 2010

TIPS PERMULAAN

  • Sebelum memakaikan CD baru kepada bayi atau anak anda pastikan anda membuat proses prewash sebanyak 3 kali dahulu.Apakah prewash? Prewash adalah basuhan yang menggunakan air suam sahaja iaiatu tanpa sebarang sabun atau alat pencuci lain. Ini adalah untuk memastikan sisa-sisa pembuatan dibersihkan dari CD dan juga untuk memastikan kuasa penyerapan insert lebih kuat.

  • Rendam dalam air panas semalaman untuk mereka yang rajin. (Saya tak buat pun tetap bertahan juga selama lebih 5jam seperti disposal dipers)

  • Basuh dengan sedikit sabun (guna sabun serbuk sahaja). Pastikan sabun yang digunakan tidak mengandungi peluntur, pelembab dan bahan kimia yang keterlaluan. Gunakan sabun dengan kuantiti sedikit sahaja iaitu 1/4 dari kuantiti sukatan bagi basuhan biasa.Saya cadangkan guna Purren HAD/ABD.

  • Basuh dengan tangan atau untuk jimatkan masa masukkan sahaja di dalam washing machine . Jika cucian bercampur dengan kain-kain lain gunakan laundry bag. Tetapi untuk kali pertama mencuci CD saya cadangkan tidak perlu dicampur dengan kain-kain lain.

  • Jemur dibawah cahaya matahari yang terik (kalau boleh)

No comments:

Related Posts with Thumbnails
.......USIA ON-LINE SHOP KAMI........... Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers